Blåbærtærter

1 stk.

Ingredienser

120 g mel
85 g koldt smør
et nip salt
30 g flormelis
1 æggeblomme
Fyld:
2½ dl piskefløde
1 glas lemoncurd
250 g friske blåbær

Fremgangsmåde

Bland mel, smør, salt og flormelis i en skål, smuldr det sammen med fingrene, til der haves en grynet konsistens. Saml dejen med æggeblommen og sæt den i køleskab i 20 minutter. Smør en tærteform. Kom mel på bordet og rul dejen ud. Kom den i tærteformen, prik den godt med en gaffel og sæt den igen i køleskab i ½ time. Bag bunden ved 175 grader i 8-10 minutter, til den er sprød og gylden. Lad den køle helt af.
Pisk fløden stiv. Bred lemoncurd ud på den kolde tærtebund, kom blåbærrene på i miden og sprøjt flødeskummet på i toppe med en sprøjtepose. Server straks.