ca. 60 stk.
Ingredienser
5-6 dl mælk
300 g smør
500 g mel
2 spsk. sukker
4 stk. æggeblommer
40 g gær
1 tsk. salt
æggeblomme til pensling
Fyld:
250 g sukker
130 ml mælk
250 g hasselnødder
skal af 1 citron
1-2 tsk. vaniliesukker
2 spsk. abrikosmarmelade
10 ml. rom
Fremgangsmåde
Til fyldet hældes mælk og sukker i en lille gryde. Når det koger, tilsættes hasselnødder, citronskal og vaniliesukker, mens der konstant røres rundt. Lad det koge, mens der røres i yderligere 10 minutter. Fjern det fra varmen, og lad det køle ned, tilsæt marmelade og rom.
Sæt ovnen på 225 grader.
I en lille gryde smeltes gæren i lunkent mælk. Skær smørret ud i stykker, og bland dem med melet i en stor skål. Tilsæt mælk, sukker, æggeblommer og salt og ælt til dejen er glat og blød. Rul dejen ud i en tykkelse på 1-2 mm. og skær den ud i 3-4 cm. lange firkanter.
Med en teske placeres lidt nøddefyld i hver firkant, rul dem til små horn og pensl med æggeblommer. Placer dem på bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter.