10 pers.
Ingredienser
Vandbakkelser:
100 g smør
1 tsk. salt
2½ dl sødmælk
140 g mel
4 æg
Avocadotatar:
4 avocado
saft af 1 citron
1 rødløg, finthakket
1 frisk, rød chili, finthakket
30 g smuttede mandler
salt, friskkværnet peber
olivenolie
Mangosalat med tomat:
2 mango
400 g cherrytomater
1 potte frisk basilikum
1 spsk. olivenolie
Skinkesalat:
400 g kogt skinke i små tern
1 agurk
1 bæger creme fraiche – eller græsk yoghurt
2 æggeblommer
1 dl vindruekerneolie
1 spsk. dijonsennep
saft af ½ citron
1 bakke karse
1 bdt. dild
Fremgangsmåde
Vandbakkelser:
Smelt smørret i en kasserolle. Tilsæt mælken og lad det koge op. Pisk melet i lidt ad gangen og pisk, til det slipper gryden. Lad dejen afkøle lidt, under piskning. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt efter hvert.
Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt små “boller” ud på en bageplade. Bag ved 225 grader i 10-12 minutter.
Tatar:
Hak avocadoerne fint og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt løg og chili. Mandlerne hakkes groft og kommes i. Smages til med salt, friskkværnet peber og olivenolie.
Mangosalat:
Skær mangokødet i små tern. Hæld olie på en varm pande og tilsæt mango. Lad dem sautere til de er varm og tilsæt de halverede cherrytomater. Lad salaten køle lidt af og kom basilikum i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Skinkesalat:
Æggeblommer piskes med dijonsennep og lidt citron. Tilsæt olie lidt ad gangen. Tilsæt creme fraiche og smag til med salt og friskkværnet peber. Skræl agurken, flæk den på langs og fjern kernerne, skær den i små tern. Bland det hele med skinketernene og smag til med salt, friskkværnet peber og resten af citronsaften. Hak karse og dild groft og tilsæt det lige inden servering.